Durf te delen

Ik heb negentien fantastische jaren bij CZ gewerkt. In loondienst, naar volle tevredenheid. En toch nam ik afscheid, 31 december 2020 was mijn laatste werkdag. Na een warme laatste dag en met een rugzak vol waardevolle ervaring keek ik vooruit. Waarnaartoe? Dat wist ik nog niet precies…

Ik heb nooit spijt gehad van die stap, ik wist namelijk zeker dat ik iets anders wilde gaan doen. En soms moet je springen, zonder te weten waar je gaat landen. Ik ging dus aan het solliciteren en besloot mijn volgende carrièrestap met Elton en Maurice onder de loep te nemen. Zij hebben me enorm geholpen in mijn eigen bewustwording en het aanbrengen van structuur in deze periode. Op basis van een van de testen die ik maakte, zei Maurice heel eerlijk: ‘Je zou denken dat jij een arrogant persoon bent als ik naar de uitslag kijk. Maar niets is minder waar: jij weet gewoon heel goed wat je wel en wat je niet wilt. En dat kun je ook nog eens duidelijk maken zonder iemand te kwetsen.’ Maurice en Elton zetten me eigenlijk in de kracht die ik al had.  

Teleurstelling

Goed, ik was dus aan het solliciteren en kreeg een afwijzing binnen. Dat was eigenlijk heel fijn, want ik merkte dat ik helemaal niet teleurgesteld was. Dat is een teken aan de wand natuurlijk. En toevallig belde diezelfde dag 2C&More mij op, met de vraag of ik openstond voor een interimopdracht. Zij vonden het echt iets voor mij. Dat telefoontje kwam voor mij op het juiste moment. Hier werd ik wel enthousiast van! Maar het zou ook betekenen dat ik mijn bakens zou gaan verzetten. Van een loondienstverband naar ondernemerschap. Ik wist voor mezelf meteen dat ik ervoor wilde gaan. Maar dan…dan komt er ook een hoop op je af. 

Springen maar!

Eerlijk gezegd ging ik ook meteen aan het rekenen. Red ik het financieel als ik deze stap ga zetten? De opdracht zou voor een half jaar zijn, dus enige zekerheid had ik al. Dat trok me over de streep en ik ging aan de slag. Wat een toffe opdracht en wat ik ben ik blij dat ik de sprong heb gewaagd. Eerlijk gezegd ben ik ook trots op mezelf. Omdat ik het red, maar nog meer omdat mijn opdrachtgever zei dat ze zo blij waren dat ze voor mij hadden gekozen. Het was eigenlijk een operationele klus, maar gaandeweg heb ik het strategische stuk mee opgepakt. 

Feest

Maar goed, ondernemen is meer dan een eerste tevreden klant hebben. Daarom besloot ik mezelf ondernemerscoaching te gunnen. Bij De Heren Van Werk natuurlijk, zij hadden me al goed geholpen en ik wist zeker dat ze me ook op het ondernemersvlak verder zouden brengen. Het is heerlijk om met hen te sparren, eigenlijk vind ik het gewoon een feestje om gesprekken te voeren. Ik kom er elke keer met zoveel energie vandaan. En met inzichten en praktische tips. Ik wist al dat LinkedIn een waardevol medium is, maar Elton heeft me erop gewezen dat ik via mijn netwerk ook nieuwe klanten aan me kan binden. Daar had ik zelf nog niet zo bij stilgestaan. Hoe dan ook, coaching helpt me enorm om mijn vaardigheden als ondernemer te ontwikkelen en verbeteren. En daar ben ik de Heren dankbaar voor! 

En nu?

Wil je weten wat ik precies doe? Als (verander)manager neem ik opdrachten aan waarin samenwerken, ontwikkelen, procesoptimalisatie en customer journey centraal staan. En als je meer wilt weten: neem vooral een kijkje op mijn profiel, stuur een bericht of whatsApp me op 06-55878527. Is dit schaamteloze reclame voor mezelf? Misschien…maar ik heb inmiddels ook geleerd dat je als ondernemer niet alleen vakinhoudelijk sterk moet zijn, maar dat je dat ook moet durven delen met de wereld. Bij deze 🙂