Een cadeau aan mezelf

In de zomer van vorig jaar, besefte ik dat ik in mijn toenmalige functie niet meer het plezier had wat er altijd was geweest. Ik wist dat ik iets anders moest gaan doen. Maar wat? En hoe? Ik begon een beetje lukraak te solliciteren op andere managementfuncties. Zonder resultaat, ik wil bijna zeggen, zonder resultaat natuurlijk. Want het leidde tot niets, omdat ik zelf geen helder doel voor ogen had. Dat modderde zo’n beetje door tot het najaar.  

Op aanraden van een oud-manager zocht ik contact met Elton, met het idee dat hij me kon helpen met LinkedIn en solliciteren enzo. Het eerste contact was meteen goed, warm, menselijk, het voelde als thuis. We gingen in gesprek en Elton nam me mee in zijn aanpak. Beginnen bij het begin en langzaam maar zeker gingen we meer richting het coachen, om het antwoord te vinden op de vraag wat ik nu echt wilde. Eerlijk is eerlijk, ik zag achteraf het proces pas duidelijk. Als hij meteen was begonnen met coachen, was ik waarschijnlijk afgehaakt. De natuurlijke, organische manier van werken zorgde ervoor dat ik ervoor open ging staan om te onderzoeken wat er echt bij mij past. 

Openstellen netwerk

Elton nam me mee op mijn eigen snelheid en een manier die voor mij heel fijn was. Ik kwam steeds dichter bij de echte vraag en door zijn manier van vragen stellen, werd ik getriggerd in gesprekken. Ik had me blind gestaard op managementfuncties en niet nagedacht over wat me geluk brengt. Ik ben een echte bouwer, ik hou ervan om zaken op te zetten. De opbouwende insteek van Elton gaf me rust en vertrouwen om te gaan onderzoeken. Het fijne is dat dat gecombineerd werd met praktische hulp. Het inrichten van een optimaal LinkedIn profiel, een professionele foto, maar ook het openstellen van zijn netwerk. Die combinatie maakte het echt wel een uniek en succesvol traject. 

Gun jezelf loopbaancoaching

Waar ik eerst dacht dat ik mijn werkgever zou gaan verlaten, bleek ik op een andere afdeling een functie te kunnen vervullen waar het opbouwen een belangrijk onderdeel van is. Daar was ik zonder Elton niet opgekomen. Ik heb best even getwijfeld over loopbaancoaching, want ‘ben ik niet helemaal gek om iemand in te huren om mij aan een baan te helpen?’. Ik koos er uiteindelijk voor om het traject zelf te betalen. Ik weet dat heel veel werkgevers er een budget voor hebben, dus iedereen die het niet zelf wil of kan betalen, raad ik vooral aan daarover in gesprek te gaan. Je werkgever heeft er ook baat bij als je op de juiste plek zit tenslotte. Voor mezelf was het de investering meer dan waard! Al vond ik de kosten meevallen, zeker als je het afzet tegen wat je ervoor terugkrijgt. Ik haalde er zoveel plezier uit en kreeg er echt meer energie van. Het voelde als een cadeautje aan mezelf, als een soort vakantie. Ik gun iedereen die op hetzelfde punt aanbeland ook loopbaanbegeleiding. Gewoon doen!” 

Wil je je verder verwonderen?

Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!