Een jaar van omslagpunten

Waar we met de verhuizing naar ons kantoor in het prachtige pand aan de Sint Josephstraat kort kibbelden over de kleur en textuur en het motief van het tapijt, kunnen we gerust zeggen dat we het afgelopen jaar over hele andere dingen kibbelden.  Nee, hoor, dat valt best mee. Maar het afgelopen jaar was wel een jaar van omslagpunten, van veranderingen, van anders werken en anders tegen werk aankijken. En het was ook best een beetje werken om onze neuzen dezelfde kant op te houden. Gelukkig heeft ons zakelijke huwelijk geen deuken opgelopen! 

 Wanneer het precies was, weten we niet meer, maar we hadden het allebei. We werken allebei met liefde en plezier keihard aan en in ons bedrijf, maar het gevoel dat we daar niet per se ondernemer voor waren geworden, drong zich meer en meer op. We willen slim en op een goede manier met onszelf omgaan, precies wat we andere ondernemers in een coachingstraject bij ons ook meegeven. Practice what you preach. We wilden weer ruimte ervaren en tijd hebben voor andersoortige impactvolle werkzaamheden. Onze groeiambities stonden aan het begin van het jaar als een paal boven water. En daar moet je aan werken. En dat houdt ook in dat je niet bang moet zijn voor veranderingen. Makkelijk gezegd hè?

 Wat gunnen we elkaar?

Om te weten hoe je dingen moet doen, moet je eerst duidelijk krijgen wat je wilt bereiken. Ja, we willen meer aan ons bedrijf werken, maar waarom eigenlijk? Voor Maurice was het antwoord duidelijk: hij wil nog meer de inhoud induiken, producten doorontwikkelen, trainingen en scholingen volgen, een keuze kunnen hebben in de trajecten die hij aangaat, onze naam laten groeien. Want anders kun je net zo goed jezelf heel veel moeite besparen en teruggaan naar het eenpitterschap. En voor Elton zat het meer in de tijd die hij vrij wilde spelen om verbindingen te leggen. Tussen mensen, bedrijven, in het netwerk waar hij voorzitter van is. En meer tijd hebben om aan de sales te werken. Dat schoot er nogal eens bij in, omdat hij veel trainingen geeft bijvoorbeeld. Maurice gunt Elton de groei, want hij weet dat anders de stilstand hem tegen gaat staan. En Elton gunt Maurice het werk wat hij wil doen. Dus dat was al snel duidelijk. 

Hoe dan?

Maar dan… hoe ga je tijd vrijspelen? Natuurlijk met de club coaches die ons ook weer beter maken dan we zijn. Ze gunnen ons ook weer opdrachten en ze zijn loyaal. Er is absoluut sprake van wederkerigheid en we zijn ontzettend trots op hen en dankbaar voor de samenwerking. Mooi om te zien dat dat tijdens het personeelsuitje in mei ook bleek. Gezelligheid ten top, geen enkele wanklank en alleen maar vanzelfsprekende gezelligheid. Mooi om zo’n club mensen om je heen te hebben, iedereen gunt de ander het beste. Alleen dat al doet goed! 

Nieuwe ‘huisgenoten’

Maar het levert nog geen tijd op! We wisten wel dat we te veel bezig waren met werkzaamheden die tijd vreten, maar die ook beter ingericht kunnen worden. We besloten een CRM-systeem aan te schaffen om het een en ander te stroomlijnen. En… we besloten onze meer secretariële werkzaamheden bij de twee kanjers Sanne en Maggie van 2TeamUp neer te leggen. Dat viel zo ongeveer samen met het moment dat er ruimte vrij kwam op onze kantooretage. Eén plus één was twee, het ‘secretariaat’ trok bij ons in. En natuurlijk missen we onze andere inwoners vreselijk, maar zij vertrokken omdat ze meer ruimte nodig hadden. Mooi om tegelijkertijd ook hun groei te zien! Hoe dan ook, de dames van het secretariaat leveren fantastisch werk. De interne processen zijn we aan het stroomlijnen en alles tezamen geeft ons ruimte, meer uren, om onze ambities te kunnen realiseren.  

En nu?

Nu gaan we door met waar we gebleven waren. Want eerlijk is eerlijk, we zijn nog niet helemaal waar we willen zijn. We zijn wel blij dat we weer mooie stappen hebben gezet en we ruimte hebben gecreëerd om er nog veel meer te gaan zetten!