Een werknemer met een eureka-moment is zo mooi!

Meike Sluijter is als HR-business partner verantwoordelijk voor 320 werknemers bij SGS Search. Zelf rolde ze het vak in en kwam ze na organisatieveranderingen op een cruciaal punt, het werd tijd om te ontdekken welke HR taken nou echt bij haar paste. Een loopbaancoach hielp haar op de ontdekkingstocht. En zo kwam het eureka moment, een voor haar onbereisd HR pad, ook al zat ze er met haar neus bovenop. Ze gunt de werknemers bij haar organisatie hetzelfde. Doen waar je blij van wordt, lekker op je plek zitten en valkuilen herkennen en vermijden. En dat bereikt SGS Search door goed te luisteren naar werknemers, ook als ze zelf nog niet weten wat ze willen.

Meike: “We werken met een grote diversiteit aan mensen. Van ingenieurs tot analisten en van docenten tot bouwkundigen. We hebben functies met een iets groter verloop en we hebben mensen die al jaren in dienst zijn en doorgroeien naar andere functies. Logisch dat er medewerkers zijn die, door welke omstandigheden dan ook, niet op hun plek zitten. Omdat er in hun privésituatie zaken zijn veranderd, omdat ze een nieuwe uitdaging zoeken, omdat het niet lekker loopt in een team. Noem het maar op, er zijn heel veel oorzaken. Natuurlijk proberen we een mismatch zo goed mogelijk aan de voorkant bij de sollicitaties te ondervangen, maar eerlijk is eerlijk: dat lukt niet altijd. En er gebeuren gaandeweg nu eenmaal ook dingen, waardoor mensen anders in het leven komen te staan en daar hoort dan een andere invulling van het werk bij.  Bij SGS Search komt dat vaak redelijk snel op tafel, medewerkers weten hun leidinggevende te vinden. Bij een tweede gesprek zit ik meestal ook aan tafel.”

Eureka

“Niet iedereen weet zelf wat er aan de hand is, niet iedereen kan dat benoemen. Als ik het idee krijg dat iemand zoekende is, spelen we daarop in natuurlijk. Soms denken we zelf al dat er iemand niet lekker aan het werk is, door frequent verzuim bijvoorbeeld. Of ze doen iets waar ze heel goed in zijn, maar waar ze niet gelukkig van worden. Dat komt vaker voor dan je denkt. Hoe dan ook, we gaan in gesprek en vinden het heel belangrijk om de helpende hand te bieden. We proberen samen het ‘eureka-moment’ te zoeken, waarbij duidelijk wordt wat een richting zou kunnen zijn. Dat kan een andere rol binnen onze organisatie zijn, maar het gebeurt ook dat mensen op zoek gaan naar een verdere loopbaan buiten ons bedrijf. We zetten zelf testen in om meer helderheid te krijgen over iemands persoonlijkheid en over zijn of haar teamrol bijvoorbeeld. Maar ook testen we om te achterhalen of een andere functie beter passend is.”

Inzicht

“We huren extern loopbaancoaches in als het om specifieke gevallen gaat. Soms is het fijn om met iemand van buiten de organisatie aan de slag te gaan. Maar ook voor ons als bedrijf is een externe loopbaanadviseur fijn. De expertise en tools die zij inzetten, hebben wij niet allemaal zelf in huis. Zelf heb ik toentertijd bij Maurice van De Heren Van Werk ondervonden hoe een traject je op het juiste spoor kan zetten. En dat gun ik onze medewerkers ook. We kunnen door het hele land heen bekwame coaches inzetten, zodat medewerkers dicht bij huis een traject kunnen volgen. Ik word er altijd blij van als een werknemer tot inzichten komt en zijn plek vindt, waar dat ook is!”