Eindpunt onbekend!

Is het alweer een jaar geleden dat ik schreef dat ik de juiste afslag niet kon vinden? Dat ik op een punt stond en even niet precies meer wist welke afslag ik moest nemen? Toen zei ik dat ik veel leuk vond, maar ook dat ik heel veel eng vond. Dat ik een groot voorstander ben van zekerheid, dat ik goed wil zijn in wat ik doe (en er ook geld mee verdien, eerlijk is eerlijk). En dat ik inmiddels ellenlange lijsten had gemaakt met passies, talenten, energievreters en -gevers. Met vakgebieden, opleidingen en interessante vacatures. En toch wist ik niet hoe ik de afslag moest pakken. En vroeg ik me af of een loopbaancoach me écht zou kunnen helpen.

We zijn nu dus een jaar verder. En ik kan je zeggen dat ik nog steeds heel veel leuk vind én dat ik nog steeds dingen eng vind. Ik hou nog steeds van zekerheid en ik maak nog steeds graag lijstjes. En dat is prima! Ik weet nu ook dat de keuze om een loopbaancoach in te schakelen een hele goede is geweest. Ere wie ere toekomt, ik heb niet zomaar een loopbaancoach gehad. De gesprekken met Maurice hebben me absoluut geholpen om een afslag te nemen. Of het de juiste is? Wie zal het zeggen. Maar dat ik richting heb gekozen, is al fantastisch natuurlijk. En dat ik op een bepaalde manier de zekerheid heb losgelaten is ook mooi. Want ik heb de afslag genomen en ben gewoon gaan wandelen. Zonder het eindpunt te weten. En dat voelt zó goed, zo bevrijdend ook. Alleen al het feit dat ik dat heb gedurfd, geeft me een boost.

Geen antwoord

Door het traject wat ik met Maurice heb doorlopen, is me duidelijker geworden waar ik echt energie van krijg. Ik heb me ingeschreven voor een opleiding coach practioner en ben er gewoon aan begonnen. En het past me precies! Ik vind het leuk en ik ben er zowaar ook goed in! En waar dat me gaat brengen? Ik weet het nog niet precies. Ik krijg er in ieder geval heel veel energie van. Wat ik na die opleiding ga doen? Misschien ga ik als freelancer aan de slag, misschien ga ik toch weer in loondienst. Ik heb nog geen idee. Het zijn dingen waar ik over nadenk, maar het verlamt me niet. Ik hoef niet nu persé overal antwoord op te hebben. Voor een zekerheidsdier is dat ook al winst, toch?

Schop onder mijn kont

Het is me tijdens het loopbaantraject niet alleen duidelijk geworden waar ik energie van krijg. De meerwaarde zat voor mij in de manier waarop Maurice me heeft gecoacht. Pragmatisch, prikkelend, onconventioneel. Een beetje brutaal op z’n tijd, in de meest positieve zin van het woord. Zonder dat ik het door had, kreeg ik de spreekwoordelijke schop onder mijn kont. Die had ik nodig blijkbaar. Ik heb dus nog geen idee waar ik over een jaar sta, maar ik heb er inmiddels wel alle vertrouwen in dat ik de juiste afslag heb genomen!