Geniet van je vrijheid nu het nog kan!

Eindelijk is het zover! De maanden waar je al vanaf december naar uitkijkt. De maanden waarin de ene vrije dag de andere opvolgt. Tweede paasdag heb je al cadeau gekregen, maar je kijkt nog vooruit naar een heerlijke vrije dinsdag in april (om al dan niet de verjaardag van WimLex te vieren). Een fijne vrije mei-donderdag met Hemelvaart. Voor de geluksvogels onder ons is die vrijdag daarna een brugdag, jippie! Lang weekend! En als kers op de welbekende taart is er ook nog een tweede pinksterdag in mei! Weer een lang weekend!   

Superfijn natuurlijk, al die vrije dagen die je cadeau krijgt. We willen niet meteen een domper op de feestvreugde zetten, maar we geven je wel mee dat je er nú van moet genieten. Grijp die kans nu het kan. Want heb je toevallig al naar december gekeken? Zeg maar eerlijk, je hebt al in je agenda gebladerd hè? Dan weet je ook dat de kerstdagen dit jaar rampzalig vallen. 1e en 2e kerstdag op zaterdag en zondag, 1 januari op zaterdag. Daar schiet je dus niets mee op, want die weekenden was je toch al vrij. En volgend jaar is het ook nog even behelpen, dan valt tweede kerstdag op maandag. Het goede nieuws is natuurlijk dat je vanaf 2023 weer maximaal kunt profiteren van die gratis vrije dagen! 

Geen bilalletjes

We kunnen het niet genoeg benadrukken: de beste maanden liggen dus voor je. Even tijd om bij te komen van je drukke baan. Even tijd om adem te halen, om niet naar je collega’s te hoeven luisteren, geen digitale bilalletjes met je leidinggevende, om je even niet druk te maken over deadlines. Nou ja, jij maakte je natuurlijk niet echt druk om jouw deadline, want die haal je altijd, maar je irriteert je mateloos aan je collega’s die smoes na smoes opspelden waardoor de gezamenlijk deadline weer overschreden gaat worden. En wie mag de klant inlichten? Juist…jij…wéér…zucht. En geen videocalls, Zoommeetingen of Teamsdagstartups. Heerlijk dus! Dit zijn de maanden dat je dagenlang minder last van je werk hebt, en je krijgt er nog gewoon salaris voor ook! 

Brugdag in gevaar

Of er een moraal in dit verhaal zit? Natuurlijk! Maar daar gaan we het niet over hebben. Na de zomer is er nog tijd genoeg om verder na te denken. Nu ga je eerst vrij zijn in de baas z’n tijd. Je bent gek als je juist nu een carrièremove maakt. Om bijvoorbeeld je droom te volgen en als zzp-er te beginnen. Of om van baan te switchen en het risico te lopen op een minder gunstige cao. Voor je het weet, loopt je vrije betaalde brugdag met Hemelvaart gevaar. En dat willen we ten alle tijden voorkomen. Geniet gewoon van je vrijheid nu het nog kan! 

PS: mocht je toch nadenken over een carrièremove, wat wij ons niet kunnen voorstellen met al die vrije dagen in het verschiet, check dan eens onze Loopbaanprogramma’s of ondernemersprogramma’s.