Helemaal over een andere boeg? Niet nodig!

Ik werkte als leidinggevende bij een grote organisatie, waar ik eerst naast mijn functie product-owner werd en daarna fulltime verantwoordelijk werd voor het resultaat van mijn team. We waren bezig met apps die door de klanten gebruikt worden. Dat vond ik super om te doen, die directe verbinding met de klant vond ik mooi, de functie paste prima bij mij. Op een gegeven moment veranderde mijn rol inhoudelijk en paste het minder goed bij me. Ik besloot op zoek te gaan naar iets anders en in goede harmonie nam ik afscheid.

Maar wat dat dan moest worden…ik had nog niet echt een idee. Op de een of andere manier had ik in mijn hoofd dat je bij een verandering alles over een heel andere boeg moet gooien. Ik dacht dat een switch succesvol was als je van je hobby je beroep kunt maken, als je elke ochtend fluitend uit je bed springt om te gaan werken. Als je de bakens helemaal verzet. Ik wist dat ik iets wilde, maar ik wist niet wat. Ik praatte erover met vrienden en vriendinnen en werd op het idee gebracht van loopbaancoaching. Ik vond het lastig om er in mijn eentje uit te komen en via-via kwam ik bij de Heren van Werk terecht. 

Geen testen asjeblieft!

En zo zat ik binnen de kortste keren met Maurice om tafel. We hadden meteen een klik met elkaar. Aan zijn vragen merkte ik echt dat hij op zoek ging naar de vraag achter mijn vraag. Wat me ook meteen opviel: Maurice vulde niets voor mij in, hij stond heel open in het gesprek. Ik gaf aan dat ik geen behoefte had aan allerlei testen, die heb ik al zoveel gemaakt tijdens mijn werkende leven. Ik wilde van ratio naar gevoel en Maurice voelde dat feilloos aan. Hij ging op zoek naar een manier die voor mij werkte.  

Eye-openers

De focus lag echt niet meteen op ‘wat moet het worden’. Het ging veel meer over ‘waar gaat je hart sneller van kloppen’. Gaandeweg kwam ik erachter dat ik steeds terugkwam bij het product-ownerschap, bij de mooie aspecten die daar bij horen en die ook echt bij mij passen. En het was een eye-opener voor mij om erachter te komen dat iedere product-owner per organisatie anders werkt. Klinkt nu heel logisch als ik het vertel, maar het werd steeds duidelijker dat ik niet radicaal hoefde te veranderen van beroep of zo. Alles wat ik leuk vind en goed kan, komt samen in die rol. En misschien had ik dat uiteindelijk zelf ook wel uitgevogeld, maar in slechts 4 gesprekken met Maurice wist ik welke kant ik op wilde. En was het ineens niet ingewikkeld meer. Daarnaast maakte hij me ook duidelijk dat een keus nooit een keus is voor de rest van mijn hele leven. Daarmee werd het nemen van een beslissing ook kleiner voor me, het gaf rust. 

Kans gegrepen

Het hoeft dus niet altijd helemaal over een andere boeg. Ik heb inmiddels een nieuwe baan als -je raadt het al- product-owner bij een hogeschool. Bij Maurice durfde ik me kwetsbaar op te stellen, juist omdat hij ook zijn kwetsbaarheid deelt. Dat opent deuren. Ik ging keer op keer met plezier naar hem toe en liep met een grote glimlach weer naar buiten. Vol positiviteit en goede moed ben ik gaan solliciteren, met succes dus. En als dat niet was gelukt, had ik de zekerheid gehad dat Elton vanuit zijn expertise mij aan de hand had genomen om via LinkedIn de zoektocht naar werk voort te zetten. Dat was niet nodig, maar het idee is wel fijn. Ik zit nu helemaal op mijn plek, ik heb natuurlijk zelf mijn kans gegrepen, maar de ondersteuning van De Heren heeft er zeker aan bijgedragen!