Help!? Hoe neem ik de afslag?

GASTBLOG

Het bekende kruispunt. Tja daar sta ik…… weer. Nee het is niet de eerste keer. Eigenlijk begeef ik mij meer op een rotonde. Ik kom telkens weer terug op dat zelfde punt. Wat wil ik, wat kan ik, waar word ik gelukkig van? Ik wissel regelmatig van baan hoor, op die rotonde (ook in mijn carrière trouwens).  Maar ik mis toch telkens die alles veranderende afslag.

Syntax error

Het was 2017 toen mijn lichtje uit  ging. Natuurlijk was dit niet ineens. Ik twijfelde al veel langer aan mijn baan, aan het gehele vakgebied eigenlijk. Was ook al veel langer op zoek naar de juiste balans tussen mijn vergaande ambitie en het runnen van een gezin. Ik dacht tropenjaren. Ontelbaar vrouwen zijn mij voor gegaan. Komt vanzelf goed. Maar dat kwam het niet. Langzaam, heel langzaam was mijn lichtje aan het doven. Een life changing event was de druppel die de emmer deed overlopen. Syntax error; mijn hoofd en lichaam deden het niet meer. En daar zat ik dan, in een burn-out.

Life is good … of toch niet?

Ik heb lang en hard moeten werken. Een burn-out krijg je er helaas niet zomaar onder. Maar hoera, ik ben er uit gekomen! Hop andere baan gezocht, dicht bij huis, lekker op het fietsje. Heerlijk ontspannen; frisse lucht in de vroege morgen en hoofd leegmaken in de avond. Leuke collega’s. En toch …toch knaagt het. Het is wéér meer van hetzelfde. Er begint weer iets te doven.

Help!?

Ik vind veel leuk. Ik vind ook heel veel eng. Zekerheid: daar ben ik een groot voorstander van. Goed zijn in wat je doet en er leuk mee verdienen. Maar ik sta er toch maar weer verdorie. Op precies dat zelfde punt. Het brengt me niet heel erg ver. Maar wat dan wel? Ik heb lijstjes gemaakt. Ellenlange lijstjes. Passies, talenten, energiegevers, energievreters, alles. Vakgebieden, opleidingen, vacatures erbij gezocht. En toch vind ik die afslag niet. Hoe pak ik toch die afslag? Zou ik dan toch hulp nodig hebben van een loopbaancoach?

Wil je je verder verwonderen?

Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!