Het stroomt weer! 

Dit jaar begon stroperig, rustig, traag, er was weinig continuïteit. Te rustig? Misschien wel. Elton, de eeuwige optimist die overal kansen ziet, maakte zich zelfs een beetje ongerust. Was het de nasleep van corona, wennen aan het nieuwe normaal, moest iedereen zich hervinden in de dagelijkse gang van zaken? Hoe dan ook, het voelde niet lekker. 

Uiteindelijk viel het mee, we konden het onbehaaglijke gevoel afschudden en de normale gang van zaken kwam langzaam op gang. Geleidelijk aan stroomde het weer en kwam de flow terug. Langzaam maar zeker. Zoals altijd heeft elk nadeel ook z’n voordeel. In die wat rustige periode kwam Gert-Jan via Kevin van de Laak van Webdesign Tilburg bij ons op de lijn. Of we iets wilden betekenen voor Villa Pardoes. Een prachtig initiatief, waarbij gezinnen met ernstig zieke kinderen de vakantie van leven mogen beleven. Ja, daar wilden we graag tijd aan spenderen! Dat gaf heel veel energie, hoe fijn is het dat je als ondernemer gewoon kunt kiezen waar je tijd en effort in steekt. We waren allebei zo diep geraakt na een bezoek aan de Villa. We konden bijna niet anders dan onze naam eraan verbinden. Dat voelden we meteen allebei heel sterk. Ongemerkt zorgde deze verbinding voor nieuwe energie. 

Waarom?

Of het door Villa Pardoes komt, weten we niet precies, maar er rezen ook andere vragen. Waarom doen wij eigenlijk wat we doen? Wat is het grotere plaatje, wat is onze ‘why’? Voor wie doen we wat we doen? We vinden allebei zoveel dingen zo leuk, maar we kregen ook behoefte aan meer richting, het maken van keuzes. Het was duidelijk dat we daar met elkaar over in gesprek moesten en tegelijkertijd vonden we het ook lastig. Waren we voorzichtig naar elkaar toe. Moeten we herpositioneren en zo ja, hoe en wat dan? Durven we dat? Willen we het echt? We stelden elkaar vragen om onze missie en visie vast te stellen. Maar soms heb je gewoon ook een ‘outsider’ nodig om mee te sparren. En wat doe je dan? Juist, je zoekt iemand die je daarbij kan helpen! 

Flinke vlam

Een paar stevige sessies met Marcel van Bergen van Covidius later, was de waakvlam flink aangewakkerd. Eén van de dingen die echt heeft geholpen, is Marcels kunde om door te praten over onze overeenkomsten. Als je met elkaar praat, blijf je al snel hangen in de tegenstellingen. Hoe dan ook, onze herpositionering stond op de kaart. En nee, dat is nog niet helemaal in uitvoering. Eerlijk is eerlijk, ook bij ons nam de dagelijkse gang van zaken de agenda’s weer over. Heel fijn natuurlijk, dat betekent dat er werk is. Maar ook dat we er door de drukte niet structureel aandacht aan besteedden. Neemt niet weg dat de eerste zaadjes wel degelijk zijn geplant. Wat dat concreet betekent? Een klein tipje van de sluier: we gaan meer en meer ons hele team onder de aandacht brengen. Want juist met het team van specialisten kunnen we nog beter werk leveren. 

Verbinding

Het jaar is voorbij gevlogen, dat is een cliché, maar heel waar. Door ons traject hebben we een nieuwe professionaliseringsslag gemaakt, we hebben ingezet op nog meer verbinding maken. Zo zijn we samen met Joery Martens van Zodoende en Erik van Os van Netwerk Brabant een Tilburgs netwerkontbijt gestart, we hebben nieuwe klanten mogen verwelkomen en we hebben ook nee durven zeggen. We zijn aan de slag gegaan met data, met de customer journey. We willen ‘de achterkant’ nog beter inrichten en borgen. En zo staan er nog meer zaken op onze wensenlijst. 

Voor elkaar

We voelen ons gezegend met de mooie mensen en de expertise om ons heen. We werken samen met een fijne club mensen, aan onze IT, facilitair, onze marketing. En we hebben ook intens genoten van juist niet werken. Van de kinderen, onze familie, vrienden, de mensen die ons steunen. Soms gebeuren er dingen in je privéleven, die het werk doen verbleken. Die ervoor zorgen dat je weer heel bewust tijd en aandacht gaat geven, die relativeren. Die je met een afstandje laten kijken naar ondernemerschap en die je weer even laten zien waar het uiteindelijk om draait. Er zijn voor elkaar!