Ja ja ja, afspraak is afspraak…tuurlijk

Ik bel je morgen terug. Ik mail nog om terug te koppelen. Ik denk dat Jan iets voor jou kan betekenen, ik breng jullie met elkaar in contact. Geen probleem, je hoort heel snel van me. Natuurlijk stuur ik de offerte vanmiddag nog. Ja hoor, je ontvangt de hand-out maandag, no problem. En anders bel je maar, ik neem altijd op.

Komt het je bekend voor? Vol verwachting wacht je op die mail, op het telefoontje, op de connectie. Je wacht, je wacht nog wat langer. Niets. Je gaat er niet meteen achteraan, want je wilt niet als een of andere stalker overkomen. En beloofd is beloofd, dus het komt vast goed. Tot je niet langer kunt wachten. Je belt. Voicemail inspreken, collega’s die terugbelnotities maken, pauzemuziekjes. Zucht. Je krijgt niemand te pakken, dus zet je opnieuw in je agenda dat je niet moet vergeten nog een keer te bellen als er geen reactie komt. Weer iets wat je niet af kunt handelen. En je wacht nog wat langer.

Niet laks

Weet je wat het is? Natuurlijk kan niet altijd alles goed gaan. Iedereen vergeet weleens wat. Een mail die niet verstuurd kan worden, omdat er een spoedding tussen komt. De hand-out die niet op tijd is, omdat de software niet mee werkt. Een telefoon die niet opgenomen wordt, omdat iemand in bespreking zit. Dat overkomt ons ook. Als we aan het coachen zijn, krijg je onze voicemail. Om de simpele reden dat de klant die op dat moment aan tafel zit, alle aandacht moet krijgen. Zoals jij die ook krijgt als we met jou koffiedrinken. Maar wij doen er echt alles aan om onze afspraken wel na te komen. Als dat betekent dat we ’s avonds nog aan de bak moeten, dan doen we dat gewoon. Omdat we als geen ander snappen dat jij op die mail zit te wachten. Omdat we er een hekel aan hebben om valse beloftes te doen. Omdat we oprecht willen helpen. Maar ook omdat we weten dat jij op een gegeven moment afhaakt als wij laks worden. En dat willen we koste wat kost voorkomen.

Spannend!

En ja, wij weten dat ieder bedrijf zegt dat ze hun afspraken nakomen. Als wij zelf zeggen dat wij dat wel doen, betekent het eigenlijk niet zoveel: ‘Wij van De Heren Van Werk zeggen dat De Heren Van Werk hun afspraken nakomen.’ Nee. Dat geloof je toch niet? Daarom een oproep, waarmee we ons ook wel een beetje kwetsbaar opstellen…Laat ons weten of je al eens contact met ons hebt gehad (on- of offline) en of wij onze afspraken zijn nagekomen. Want ook als dat onverhoopt niet zo is, horen we het alsnog graag.

Wil je je verder verwonderen?

Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!