Loopbaantraject

Er zijn van die momenten in je loopbaan dat je je afvraagt hoe het verder moet of kan. Omdat je op zoek bent naar werk, of omdat je niet meer zeker weet of jouw gekozen pad wel het juiste pad is. Omdat je twijfelt over wat je doet en hoe je dat doet of moet doen. Omdat je werkt zoekt of juist overweegt om voor jezelf te gaan werken. Kortom: je staat op een kruispunt in je loopbaan. Dan kun je natuurlijk in gesprek gaan met vrienden en familie, dat moet je ook zeker doen!

Maar je kunt ook een loopbaantraject overwegen. Met onafhankelijke en deskundige loopbaanadviseurs. Die samen met jou de mogelijkheden onderzoeken, misschien wel heilige huisjes omtrappen en met tomeloze energie en support jou helpen de beste afslag te nemen.

Wat is een loopbaantraject?

Een loopbaantraject biedt een gestructureerde en persoonlijke benadering om jouw loopbaan te verkennen, ontwikkelen en optimaliseren. Het is een proces waarbij onafhankelijke en deskundige loopbaanadviseurs samen met jou de mogelijkheden verkennen, obstakels overwinnen en jou ondersteunen bij het nemen van de beste beslissingen voor jouw toekomst. Dat doe je door gesprekken te voeren, opdrachten en testen te doen en trainingen of workshops te volgen. Zo krijg jij een beter beeld van loopbaanwensen en mogelijkheden.

Loopbaantraject

Hoe ziet een loopbaantraject eruit?

Stap 1: Intakegesprek

Een loopbaantraject begint met de juiste klik. Daarom gaan we ook helemaal vrijblijvend met je in gesprek voor een intake. Voor elke vraag is een oplossing, wij hebben alles in huis om jou weer de regie te laten nemen. Klikt het niet? Dat kan natuurlijk. Dan krijg je van ons tijdens de intake in ieder geval enkele overwegingen mee. Tijdens dit gesprek worden jouw behoeften, doelen en verwachtingen besproken. We analyseren je huidige situatie en bepalen samen de richting van het traject.

Stap 2: Offerte op maat

Zie je het zitten? Dan ontvang jij (of jouw werkgever) een offerte op maat. Deze is gebaseerd op jouw specifieke behoeften en doelen. Hierin worden de kosten en de duur van het traject duidelijk uiteengezet. Je zit nog nergens aan vast, maar hebt een helder beeld van wat je kunt verwachten. Je zit dan nog steeds nergens aan vast natuurlijk. Als je daarna beslist met ons in zee te gaan, gaan we echt aan de slag.

Stap 3: Start van het traject

Bij akkoord gaan we van start met het loopbaantraject. We plannen vervolggesprekken, sessies en de online tests of opdrachten in. Afhankelijk van jouw behoeften kan het traject bestaan uit individuele gesprekken, groepssessies, trainingen, online modules en meer.

Stap 4: Persoonlijke begeleiding

Gedurende het traject word je intensief begeleid door onze ervaren loopbaanadviseurs. We bieden ondersteuning, advies en praktische tools om jouw loopbaan doelgericht vorm te geven. We moedigen je aan om uit je comfortzone te stappen en nieuwe mogelijkheden te verkennen.

Stap 5: Evaluatie en bijsturing

Tijdens het traject evalueren we regelmatig samen de voortgang en resultaten. Indien nodig stellen we het plan bij om optimaal aan te sluiten bij jouw ontwikkeling en behoeften. Ons doel is om jouw loopbaan op een positieve en duurzame manier te versterken.

Stap 6: Afronding en nazorg

Na afronding van het traject bieden we nazorg en blijven we beschikbaar voor eventuele vragen of ondersteuning. We streven ernaar dat je na het traject vol vertrouwen en met nieuwe inzichten je loopbaanpad vervolgt, met de mogelijkheid om op ons terug te vallen indien nodig.

Loopbaantraject

Wat is het doel van een loopbaantraject?

Een loopbaantraject is meer dan gewoon een zakelijk gesprek. Het doel van een loopbaantraject is om je te helpen bij het verkennen, ontwikkelen en optimaliseren van je loopbaan. Door middel van gerichte begeleiding en professioneel advies streven we ernaar om achter jouw persoonlijke en professionele doelen te komen en deze samen met jou te bereiken. Of je nu op zoek bent naar meer voldoening in je huidige baan, je een carrièreswitch overweegt of je een eigen onderneming wilt starten, een loopbaantraject biedt de oplossing om jouw loopbaan te sturen in de richting die het beste bij jou past. We helpen jou om je volledige potentieel te bereiken en een bevredigende en succesvolle loopbaan op te bouwen.

Wat zijn de voordelen van een loopbaantraject

Jij:

 • Vergroot je werkplezier
 • Komt erachter wat jouw drijfveren zijn
 • Verbetert je zelfkennis
 • Verbetert de balans tussen werk en privé
 • Verhoogt je motivatie en zelfvertrouwen
 • Ontwikkelt nieuwe vaardigheden en competenties
 • Verhoogt carrièrekansen en groeimogelijkheden
 • Verbetert je werkprestaties en professionele ontwikkeling

Jouw medewerkers:

 • Presteren beter op de werkvloer
 • Melden zich minder vaak ziek
 • Zijn meer betrokken en tevreden
 • Versterken van het bedrijfsimago
 • Solliciteren minder snel bij andere werkgevers

Rotonde of T-splitsing

Je wilt de regie over je eigen loopbaan terug, je wilt dromen realiseren, je eigen duurzame inzetbaarheid vergroten. Wij zorgen ervoor dat je je gaat verwonderen over de mogelijkheden. Met onze expertise, kennis en kunde ontdek je richtingen waar je nog nooit aan hebt gedacht. Misschien is jouw kruispunt wel een vijfsprong en kom je erachter dat je een afslag over het hoofd hebt gezien. Of een rotonde waarop je toch de vierde afslag wilt nemen om je eigen baan anders vorm te geven. Of is jouw kruispunt meer een T-splitsing en kom je er al snel achter dat rechtdoor gaan voor jou geen optie is. Hoe dan ook, met een loopbaantraject krijg je de juiste route uitgestippeld! Wij helpen je met de begeleiding van je loopbaan.

Meer weten over een loopbaantraject:
Contact

Meer weten over een loopbaantraject:

Stuur ons een mailtje:
info@deherenvanwerk.nl
Of bel / WhatsApp ons:
013 211 05 61