Niet doen! GA NIET OP ZOEK NAAR EEN COACH! Echt niet!

Doe ons een plezier en lees de kop van dit artikel nog eens goed door. Gedaan? Mooi. Weet je zeker dat je het snapt? Want wij menen het: GA NIET OP ZOEK NAAR EEN COACH! 

Wij horen je denken: “Huh, maar zij zijn toch coaches? Hoezo zeggen ze dat ik GEEN coach moet zoeken? Zouden ze al te veel klanten hebben of zo, of gaan ze lang op vakantie? Waarom willen ze niets met onze medewerker?’ Good thinking! Wij zijn inderdaad coaches. Maar we hebben echt niet te veel klanten en gaan ook niet heel lang met vakantie. En toch…toch zeggen we tegen jou dat je niet op zoek hoeft naar een coach. Of we onszelf daarmee in de eigen voet schieten? We denken van wel…maar hé, eerlijkheid duurt het langst! 

Wel een coach?

Stel: er werkt een meneer bij jullie die het niet echt meer naar zijn zin heeft in zijn baan. Ergens ook wel logisch, hij loopt op z’n tenen, het is nét een tikkeltje te veel en te moeilijk. Maar gesprekken tussen hem en zijn leidinggevende hebben nog niet echt verandering gebracht. Ergens ook wel logisch, want dan moet hij aangeven dat hij het niet meer bij kan benen en daar is ie eigenlijk een beetje te trots voor. Of bang…om zijn baan te verliezen. Eigenlijk voel je dus vanalles, vul je veel in en weet je de uitkomst al: hij moet op zoek naar een baan die beter past. En daarvoor schakel je externe hulp in van de loopbaancoach. Want die kunnen hem prima helpen in de zoektocht. 

Geen coach! 

Stop! Nee, dus. Daar gaat het mis. Je schakelt de loopbaancoach in. Terwijl we nog zo duidelijk hebben gezegd GA NIET OP ZOEK NAAR EEN COACH! Bel ons niet! Ons advies: ga zelf aan de slag. Denk er eens goed over na, wat jij of de leidinggevende al hebben gedaan om het probleem te bespreken. Om het gedrag te veranderen. En die beste meneer zelf? Wat heeft hij gedaan om veranderingen teweeg te brengen? Hebben jullie je verdiept? Door gewoon eens te lezen over het onderwerp, of door een gesprek met een collega die het wel onder de knie heeft. Heeft hij al eens meegekeken bij die collega? Een training of coaching is heus niet altijd direct het antwoord, je kunt namelijk best veel zelf. Ons motto is: informeel leren.  Door zaken te ervaren tijdens het lezen of bekijken van een onderwerp, waardoor je vanzelf inzicht krijgt. Door dingen eens op een andere manier te doen, door af te kijken bij een ander. Informeel leren kan op vele manieren en je hebt er geen coach bij nodig. Bespaart ook nog eens kosten.

Of…?

Maar wacht…wat als dat nou allemaal niet lukt? Klinkt goed, dat informeel leren, maar bij deze meneer loopt het gewoon niet lekker, jullie krijgen het niet voor elkaar. Tja…in dat geval…mag je wel op zoek gaan naar een coach! Hadden we al gezegd dat we niet met vakantie zijn en iedereen welkom is?