Over Fikkie1972! en het vervangen van je server

Ik snap als geen ander dat mijn computernerd-taal geen taal is die iedereen spreekt. Als ik het over VOIP heb, weten mensen dat het iets met telefonie te maken heeft… maar waarvoor je het in kan zetten…? Geen idee! Als ik het over ICT-security heb, denk ik waarschijnlijk aan andere dingen dan de ondernemende mkb’er. En vaak weten ondernemers dat ze van hun eigen server af willen of moeten, maar wat de alternatieven zijn? Daarvan hebben ze geen idee. Ik vind het mooi om er te zijn, om de juiste oplossingen en support te bieden. Als de IT-er die je niet in dienst hoeft te nemen, of als aanvulling op de IT-er die het druk heeft met andere zaken. 

 Laten we het eens over servers hebben. Laatst kwam een middelgroot boekhoudkantoor bij me. Zij hebben een eigen server waar zij de data van hun klanten op bewaren. Vroeger hadden ze nog eigen applicaties, maar daar werkten ze al een tijd niet meer mee. De server was aan vervanging toe. Maar wat moesten ze dan met al die gegevens die wettelijk gezien nog minimaal zoveel jaar bewaard moet blijven? En hoe zet je die data over naar iets anders? Is dat wel AVG-proof? En wat moet dat anders dan worden? Zouden ze dan alsnog na een paar jaar tegen beperkingen aanlopen? En nu ze toch bezig waren: hoe konden ze hun medewerkers veilig vanuit huis laten werken? Want sinds Corona waren ze om: op afstand werken kan zo nu en dan prima. Waarom zou je dat als werkgever niet faciliteren? Er waren kortom veel vragen waar deze ondernemer antwoorden op zocht.  

Ontrafelen

We gingen in gesprek en al pratende wisten we te ontrafelen wat de oplossingen waren. Het vervangen van hun eigen server bleek, ook kostentechnisch, niet zo interessant. Maar wat dan? Natuurlijk is het mogelijk om alles te migreren naar mijn server, dan ga je werken in een private cloud. Heel simpel gezegd: ze kunnen een deel van mijn server huren en er zeker van zijn dat uitbreiding altijd mogelijk is. Het is een veilige oplossing ook, de security is altijd op orde en de kosten zijn niet al te hoog. En als er een probleem is, los ik het gewoon op. 

Feilloos

In het geval van ‘mijn’ boekhouder bleek de public cloud een prima oplossing. Met onze Sedon 365 oplossing creëren we namelijk werkplekken zonder zorgen. Thuis of op kantoor, dat maakt niet uit. Sedon zorgt ervoor dat alles voor iedereen feilloos werkt en iedereen probleemloos met Office 365 aan de slag gaat. Een solide basis waarbij Sedon eigenlijk als je eigen IT-afdeling alles op de bedrijfsprocessen aansluit en de boel in de gaten houdt.

Fikkie

Dan hebben we het niet alleen over het beantwoorden van alle vragen en het oplossen van eventuele problemen, maar ook over het beveiligen en het monitoren van mogelijke virussen. En het creëren van het veiligheidsbewustzijn van de gebruikers. Want een virus installeert zich nooit zelf, er is altijd een gebruiker die toegang geeft door bijvoorbeeld op een linkje te klikken. Of die overal een makkelijk te kraken wachtwoord gebruikt. Geboren in 1972, met een huisdier genaamd Fikkie en een leesteken omdat het moet. Fikkie1972! dus. En dat voor alles, want het is makkelijk te onthouden. Wij kijken in ieder geval mee en kunnen de controle overnemen als het moet. 

Rare vragen bestaan niet

Of dat duur is, zo’n ICT-afdeling op afstand? Nee hoor! Ik maak graag kennis om vrijblijvend te sparren over de beste oplossing voor jouw bedrijf en binnen jouw budget. Rare vragen bestaan niet, ik leg het je graag allemaal uit!