Stop met vooruitschuiven en kom in actie

Remember? Lekker wakker worden, kopje koffie, rustig aan het ontbijt, de lange dag nog voor je, helemaal naar eigen wens in te vullen, lange avonden om te mijmeren…Die heerlijke vakantie. De vrijheid in je hoofd. Geen wekker, geen verplichtingen, geen klanten, geen kpi’s. Tijd om na te denken. De tijd om je voor te nemen het na de vakantie toch echt anders te gaan doen. Ken je het?

En dan…de eerste werkdag! Hoe snel verdwijnt het heerlijke gevoel in de drukte van de werkelijkheid. Telefoon, mail, app, agenda vol afspraken. Een diepe zucht en daar ga je weer… Het voornemen om minder te gaan werken verdwijnt zodra je weer op je bureaustoel neerzakt. De concrete ideeën die je had over een carrièreswitch smelten langzaam weg. En die webshop waarin je je hobbyschilderijen nu echt professioneel gaat verkopen? Pffff, dat is wel heel veel gedoe en wie zit er nu te wachten op jouw kunst? De waan van de dag slokt je langzaam op en na zo’n anderhalve week heb je je weer overgegeven aan wat je altijd al deed. Gewoon werken, want het brood moet tenslotte op de plank, het contract wat je hebt is goed, de collega’s zijn toch wel best leuk, die auto van de zaak is ook wel makkelijk. En op jouw leeftijd nog iets heel anders beginnen…mwah.

Serieus?!
Meen je dat nou? Echt? Is dat wat er overblijft van je dromen, je plannen? Van wat je echt wilt? Schuif je dat gevoel van ‘het moet anders’ zo makkelijk weer opzij? Hoe serieus neem je jezelf dan? Je hoeft heus niet op stel en sprong ontslag te nemen en als een doldwaze op de lokale kunstmarkt met je schilderijen te gaan staan leuren. Je hoeft ook echt niet met je vuist op tafel te slaan om stante pede drie dagen minder werk af te dwingen bij je baas. Maak het nu eens niet zo groot in je hoofd! Je kunt wél besluiten jezelf serieus te nemen en je af te vragen of je met jezelf kunt leven als je niets doet. Spreek je verlangens uit, praat erover met anderen en hou het vooral klein.

Uitstellen of actie?
Je hoeft helemaal nog geen uitkomst te weten namelijk. Maar je moet je wel realiseren dat niets voor niets komt. Treuzelen helpt niet, moeite doen wel. En als je even niet weet hoe je verder moet: je staat er niet alleen voor! Tijdens de Week van de Loopbaan van Noloc (de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches) staan professionals door heel Nederland voor je klaar. Om samen met jou te onderzoeken of je nu echt stappen moet zetten of dat je toch beter op je plek zit op je huidige werk. Niets doen kan altijd nog!

Wil je je verder verwonderen?

Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!