Vacatures over de schutting gooien? Nee!

Als werkgever wil je goed voor je medewerkers zorgen, altijd. Maar zeker in deze tijd waar de krapte op de arbeidsmarkt nijpender wordt. Werkgevers die naar hun medewerkers luisteren, ze ook écht horen, hebben een streepje voor. En dat geldt ook als een werknemer uit is gevallen door ziekte. Je wilt tijdens het re-integratietraject uiteraard aan je verplichtingen voldoen, maar hoe je dat doet, maakt echt het verschil. Of zoals Elton van De Heren Van Werk benadrukt: het gaat om de nuance!   

We hoeven jou als HR-professional misschien niet te vertellen wat je plichten zijn bij een re-integratietraject. 1e spoor, 2e spoor, maar we weten ook dat het lastig is om helemaal up-to-date te blijven. Hoe dan ook doe je er samen met je werknemer alles aan om iemand terug naar de werkvloer te halen, het liefst binnen je bedrijf. Je kijkt naar wat iemand nog kan en streeft ernaar om de juiste balans te vinden. In onze ogen is wat iemand kan net zo belangrijk als wat iemand wil. Want kunnen en willen zal vaak niet hetzelfde zijn.  

Echt na laten denken

In onze ogen verdient iedere zieke werknemer de juiste begeleiding, waarbij verder gekeken wordt dan het ‘dossier’. Waarbij je meer doet dan iemand wijzen op mogelijk passende vacatures Je wilt iemand helpen bij het maken van de juiste keuzes, je wilt mensen na laten denken over perspectieven en hun loopbaanpad. Over wat kan en ook over wat iemand wil voor de langere termijn. Want dat gaat ervoor zorgen dat er betere keuzes gemaakt kunnen worden. En dat is niet alleen goed voor de werknemer, maar ook voor de werkgever. 

Netwerk inzetten

Want pas als je echt luistert en praktisch helpt, kom je verder. Samen serieus onderzoeken wat iemand nodig heeft om de arbeidsmarkt weer te betreden, draait om de combinatie van kunnen en willen. Om het daadwerkelijk praktisch helpen, door bijvoorbeeld connecties te leggen met andere professionals. Wij zetten ons netwerk daar voor in en laten werknemers gesprekken voeren met bedrijven en mensen, zodat er een beter beeld ontstaat van de mogelijkheden. Dat gaat echt verder dan iemand wijzen op mogelijk passende vacatures. Je luistert niet alleen echt naar je werknemer, je gaat ook actief aan de slag samen. Daarmee straal je goed werkgeverschap uit!  

Wil je weten hoe wij dit aanpakken? Check https://www.deherenvanwerk.nl/zakelijk/re-integratie

Wil je je verder verwonderen?

Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!