Van supermarktman naar veiligheidskundige

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: als ik niet ‘gedwongen’ was om een andere baan te zoeken, had ik het misschien nooit gedaan. Terwijl ik nu, terugkijkend, zo ontzettend blij ben met deze switch. Maar goed, dat wist ik nog niet toen ik bij mijn vorige werkgever wegging.  

Eigenlijk ben ik als tiener het supermarktwezen ingerold met een bijbaantje. Ik werd slager van beroep en heb bijna mijn hele leven in supermarkten gewerkt. Ik had als doel om binnen de keten bij de grootste supermarkt te werken en dat is me ook gelukt. Van lieverlee deed ik meer en meer managementtaken en werd ik afdelingsmanager. Eerlijk gezegd was het wel makkelijk en comfortabel allemaal. Mijn tip voor iedereen is: als je werk comfortabel wordt, let dan op. De klap van de reorganisatie kwam hard aan. Toch had het, voor mij, ook iets definitiefs en wist ik dat ik dat dit de kans was om iets nieuws te gaan doen. Ik wist alleen nog niet wat. Ik kreeg van mijn oude werkgever een budget mee en daar heb ik goed gebruik van gemaakt.

Acceptatie 

Viavia kreeg ik het nummer van Elton. Die nam niet meteen op, dus toen heb ik Maurice gebeld. Die nam wel op en het klikte meteen tijdens dat eerste gesprek! Het contact met Maurice was erg prettig. Hij helpt je te vinden wat jíj wilt en begeleid je op die zoektocht. Altijd luisterend, altijd open en eerlijk, nooit oordelend. Om een lang traject kort te vertalen: telkens bleek dat ik kwaliteit en veiligheid erg belangrijk vind. Dat sloot aan bij mijn ervaring die ik had opgedaan in de supermarkt en dat gaf me vertrouwen in de uitkomst van het traject. Via gesprekken met mensen in die vakgebieden vond ik een opleiding: de MVK, Middelbare veiligheidskunde. Ik vond het zo leuk om weer iets nieuws te mogen gaan leren. Ik kreeg er energie van! Dát was waar ik naar op zoek was. Deze opleiding bood me een nieuw vakgebied met enorm veel kansen om mezelf te prikkelen. Het bedrijf waar ik stage heb gelopen, bood me een baan aan en in januari ben ik begonnen als MVK-er.

De heren zelf

Ik heb wel coaching nodig gehad om te zijn waar ik nu ben. Soms heb je gewoon iemand van buitenaf nodig die neutraal met je meekijkt en denkt, die kritisch is en die ideeën aandraagt waar je zelf niet op komt. Daar is Maurice heel sterk in. En Elton heeft me geholpen met LinkedIn. Het inrichten van mijn profiel, het vindbaar zijn voor andere professionals en werkgevers. Dat heeft enorm gewerkt, en nog! Ik word regelmatig gebeld door recruiters, dus met die vindbaarheid zit het wel goed. Maar als je me vraagt wat naast dat alles de échte toegevoegde waarde van De Heren Van Werk voor mij is geweest…dan zeg ik ‘deze heren zijn zelf de toegevoegde waarde’. Zij komen er namelijk achter wie je bent, wat je echt wilt en kunt. En dat doen ze op een heel warme manier. Daarbij vragen ze financieel niet het onderste uit de kan. Ze schromen niet om hun netwerk te delen met je, ze regelen gesprekken en laten je ook echt kennismaken met andere werkvelden. En ze staan voor je klaar. Ff mailen, ff bellen…het kan gewoon. 

Blijven spiegelen (in de supermarkt)

Ik zit dus helemaal op mijn plek nu, in een mooi vakgebied waar ik nog jaren in kan werken. Ik heb nooit getwijfeld of ik te oud was om te switchen, ik ben er altijd van overtuigd geweest dat de wereld groot genoeg is om te kiezen wat je wilt. En dat je daar dan ook goed in kunt worden. Of ik het werken in de supermarkt mis? Nee dus. Al moet ik wel zeggen dat ik het niet kan laten om tijdens het boodschappen doen de producten toch even te spiegelen, hahaha.