Vanuit vertrouwen werken aan perspectief

Projectleider Nadia Smits en P&O’er Simone Rijnders knikken eensgezind: Rivas wilde dat haar medewerkers met een onafhankelijk bureau konden praten, dat ze anoniem met een loopbaanbegeleider in gesprek konden, en hun perspectieven konden onderzoeken. Het ging om zo’n honderd medewerkers en die hadden allemaal de uitnodiging om naar een bijeenkomst van de Heren van Werk te komen. Indien wenselijk konden zij zich daarna aanmelden voor een 1-op-1 gesprek. 

Simone: “Wat waren we blij dat De Heren Van Werk zo snel kon schakelen en bijeenkomsten kon houden op zo’n tien verschillende locaties.  De ontwikkelingen in het uitbestedingsproces gingen namelijk ineens heel erg snel en we zaten net voor de zomervakantie. Tijdens die eerste bijeenkomst hebben ze zich voorgesteld, uitgelegd waar ze onze mensen mee zouden kunnen helpen en werden er meteen planningen gemaakt. Heel praktisch en ook heel fijn voor onze mensen.” Nadia: “Wat ons opviel bij die bijeenkomsten? Dat was vooral dat ze heel prettig verliepen. Het was flink werken voor De Heren, maar ze bewegen zich heel makkelijk in een nieuwe setting. En dat werd ook gevoeld door de medewerkers; de meesten melden zich aan voor een individueel gesprek.” 

Wat wil ik?

Nadia: “Een verandering is ook een moment om na te denken. Wat wil ik doen, waar word ik blij van, zit ik nog op mijn plek? Het is niet meer dan goed werkgeverschap om daarnaar te luisteren. De Heren wisten feilloos de wensen naar boven te halen. Er is veel gebeurd in die groep, qua mobiliteit. Een aantal gaf aan dat ze een opleiding wilde gaan volgen, dat vonden we mooi om te horen. En daar zijn we natuurlijk mee aan de slag gegaan. Er zijn ook mensen doorgestroomd naar een nieuwe functie en een aantal medewerkers hebben de organisatie verlaten, al dan niet vanwege een tijdelijke arbeidsovereenkomst.”

Achtergrond HR

Simone: “De achtergrond die de Heren hebben in HR, hebben wij als heel prettig ervaren. Zij snapten het proces heel goed, dachten mee en speelden snel in op veranderende situaties. Ik heb met bewondering gekeken naar hoeveel gesprekken ze met hun team in zo’n korte tijd hebben kunnen voeren. Het was een roerige tijd, maar al met al hebben we goed zicht gekregen op gewenste vervolgacties en zijn we blij dat onze medewerkers zo open en eerlijk de gesprekken zijn ingegaan.”

Wil je je verder verwonderen?

Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!