Wakker blijven! Regeling belastingaftrek loopbaancoaching verandert op 1 januari

Per 1 januari 2022 zijn studiekosten en andere scholingsuitgaven niet meer aftrekbaar van de belasting. In plaats daarvan komt de subsidieregeling STAP-budget voor werkenden en werkzoekenden. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie. Slaap je al?

Toch even wakker blijven. 

Tot eind van 2021 kun je kosten voor ook nog loopbaancoaching boven € 250 die je uit je eigen portemonnee betaalt van de belasting aftrekken. Wat je terugkrijgt is ongeveer zo’n 30% tot 50%, afhankelijk van je inkomsten.

Met het STAP-budget kun je vanaf 2022 maximaal € 1.000 per jaar ontvangen voor het volgen van scholing. Hoe en wat lees je via Belastingdienst.nl of uwv.nl. Kijk ook op het onafhankelijke informatieplatform Stap-budget.nl voor opleidingen waarvoor je het budget kunt aanvragen. Daarnaast vind je er o.a. coaches (waaronder wij), evenementen en andere subsidiepotjes die je helpen jezelf te ontwikkelen.

Dit is het moment

Helaas is het STAP-budget vooralsnog niet in te zetten voor loopbaancoaching. Balen! Vinden wij ook, omdat wij loopbaancoaching vanzelfsprekend, betaalbaar en helder maken voor particulieren zoals jij.

Dus, al een tijdje aan het overwegen een loopbaancoach uit eigen zak te betalen? Dan is dit wel het moment. Vanaf 2022 kan je deze kosten niet meer aftrekken. Kijk dus gerust op onze loopbaancoachingspagina wat wij voor jou kunnen betekenen. En los van het budget, wij denken mee met elke portemonnee. Mogelijk kan ook je werkgever helpen bij het vinden van een aanvulling vanuit de CAO, het O&O-fonds (Opleidings- en ontwikkelfonds), de A&O fondsen (gemeenten en rijk) of een individuele regeling.