Gratis STAP Ontwikkeladvies

Dat medewerkers regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk is belangrijk. Als werkgever doe je er vast alles aan om werknemers blijvend te ontwikkelen op kennis, vaardigheden en ervaring. Zo houd je ze wendbaar, productief en duurzaam inzetbaar voor nu en later. Dat is goed werkgeverschap. Want hoe gaan medewerkers om met veranderingen in werk zoals digitalisering en automatisering of andere groeiende eisen van jou als werkgever. Of wat na jarenlang werkzaam te zijn geweest in een zwaar beroep?

Met het ontwikkeladvies ontvangt de medewerker onafhankelijk en professioneel advies over de kansen en mogelijkheden rondom zijn of haar loopbaan en scholing. In alle vrijheid kan de medewerker ‘dromen’, wordt er gekeken naar huidige talenten en vaardigheden en scholingsnoodzaak of -behoefte om uiteindelijk realistische stappen te kunnen ondernemen in werk, samen met jou als werkgever.

Voorgaande jaren hebben we al bijna 325 mensen geholpen met een Ontwikkeladvies vanuit de overheid. Dit Ontwikkeladvies is onderdeel van de subsidieregeling STAP-budget (Stimulering Arbeidsmarkt Positie) en richt zich uitsluitend op medewerkers tussen 18 en 67 jaar die geen opleiding hebben genoten of basisonderwijs, vmbo, mbo 1/ mbo entree of mbo 2 hebben afgerond.

En op = ook echt op, de subsidie stopt 31 december 2023. Dus tip je medewerker(s) direct op het gratis STAP Ontwikkeladvies! 

Gratis STAP Ontwikkeladvies

Werkwijze

Na aanmelding via het aanmeldformulier nemen wij telefonisch contact op met de medewerker op voor een korte intake. Bij een ‘klik’ starten we vanaf 1 april en vragen we de subsidie direct aan.

Het Ontwikkeladvies kan online of aan tafel op ons kantoor. Tijdens de gesprekken komen iemands talenten, drijfveren en interesses in werk aan de orde. Maar ook zorgen rondom toekomst en de behoefte of noodzaak tot (bij)scholing worden besproken. Alles wat wordt besproken is uiteraard vertrouwelijk. In het Ontwikkeladvies staan de ontwikkeling en toekomst van de medewerker centraal. Het laat zien waar kansen op de arbeidsmarkt liggen, waar iemand zich nog kan of moet ontwikkelen en hoe de medewerker het werk leuk kan houden. Nu en in de toekomst.

Het Ontwikkeladvies bestaat uit:

  • 5 uur coaching met een gekwalificeerde coach
  • gebruik van online loopbaantesten, een beroepenverkenner, vacature- en kennisbank over alles rondom werk, werk vinden en scholing
  • advies over de toekomst met actieplan
Goud
Maurice en Elton zijn authentiek en deskundig. Dit aangevuld met humor: een gouden combinatie.
Brenda Docter, voormalig senior beleidsadviseur HR. Erasmus Universiteit Rotterdam
Gratis STAP Ontwikkeladvies

Wat wij voor werkgever en werknemer gaan betekenen

Het resultaat van ons werk is … werk. Dat geldt ook voor het Ontwikkeladvies dat medewerkers de mogelijkheid biedt een (eerste) stap te zetten in hoe ze hun eigen toekomst voor zich zien, bewust maakt van het belang van leren en ontwikkelen en waar de ontwikkelkansen en scholingsmogelijkheden zijn. Waar liggen kansen voor de medewerker bij jou als werkgever? En als je ze nu niets kunt bieden, wanneer wel of anders waar dan wel? Of is ondernemerschap een optie, en hoe is iemand daarop voorbereid.

Het Ontwikkeladvies helpt de medewerker én uiteindelijk ook de werkgever aan inzicht in:

  • zichzelf, sterke en zwakke punten en wat (beter) bij hem of haar past.
  • te ontwikkelen talenten of vaardigheden, de nodige scholing en mogelijkheden hierin;
  • kansen in huidige werk (of bij werkgever) en alternatieven op de arbeidsmarkt;
  • hoe werk te vinden en hoe werkgevers potentiële werknemers vinden, ook via sociale media;
  • manieren om succesvol te netwerken en te solliciteren;
  • energie en inspiratie om door te pakken en de eigen loopbaan vorm te geven.

Wij halen alles uit de kast om de medewerker een leven lang te laten ontwikkelen en te blijven werken, gezond en met plezier. En bovenal om met jou als werkgever hierover in gesprek te (blijven) gaan.

Kunnen wij na het Ontwikkeladvies voor jou en je medewerker wat betekenen? Zeker. Met loopbaanbegeleiding helpen wij graag jou en de werknemer samen vorm te geven aan de talenten, ontwikkeling en dus loopbaan en inzetbaarheid van jouw medewerker.

Gratis STAP Ontwikkeladvies

Mogen we aan de slag?

Aan onze deskundigheid en enthousiasme hoef je niet te twijfelen. Voorgaande jaren hebben we bijna 325 mensen mogen helpen met het Ontwikkeladvies. Het draait om de juiste klik! In een kennismaking kun je ervaren of je ons de medewerker toevertrouwd. Zo moet er ook een klik zijn tussen ons en de medewerker.

Schroom dus niet om te bellen, whatsappen of mailen, zo weet je of wij de juiste partij zijn!

Even praktisch

Het beschikbare bedrag per ontwikkeladvies bedraagt €700,- inclusief btw per traject. Om de drempel voor alle deelnemers van het Ontwikkeladvies en ook jouw medewerkers zo laag mogelijk te maken, loopt de aanvraag van de subsidie en de betaling ervan via ons.

Wij werken discreet en vertrouwelijk, de beroepsverenigingen en de AVG eisen dat ook. Maar wij noemen het gewoon ‘fatsoen’. Deelnemers melden zichzelf en mogelijk zonder medeweten van de werkgever aan. Werkgevers worden dan ook door ons niet op de hoogte gesteld van wie deelneemt. Elke deelnemer kan direct beginnen. Het Ontwikkeladvies kan plaatsvinden op werkdagen, ook in de avonduren.

Wil je het Ontwikkeladvies en/of gesubsidieerde scholingsmogelijkheden promoten binnen je organisatie? Wij denken graag met je mee en schrijven graag mee aan informatie aan medewerkers. Hiermee kun je als werkgever je medewerkers verwijzen naar een betrouwbaar, lokaal en modern loopbaanadviesbureau.

Gratis STAP Ontwikkeladvies
Meer weten over Ontwikkeladvies:
Contact

Meer weten over Ontwikkeladvies:

Stuur ons een mailtje:
info@deherenvanwerk.nl
Of bel / WhatsApp ons:
013 211 05 61