Re-integratie tweede spoor

Als werkgever heb je verplichtingen tegenover je werknemers. Het is wellicht een open deur voor je, maar je wilt je medewerkers goed begeleiden tijdens hun re-integratie. Daarnaast wil je natuurlijk aan al je werkgeversverplichtingen voldoen in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter. Dat vraagt om expertise en een goede begeleiding tijdens het spoor 2 traject. Onze experts staan voor je klaar. Het resultaat? Als werkgever weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en voldoet aan de complexe regels én de juiste begeleiding van de werknemer om inspanningen te verrichten die je medewerker écht verder helpen richting de toekomst. Waar dat ook moge zijn!

Re-integratie tweede spoor

Wat houdt re-integratie tweede spoor of een spoor 2 traject in?

Tweede spoor re-integratie, het spoor 2 traject, re-integratie tweede spoor. Hoe je het ook schrijft of noemt: het gaat om werknemers die langer dan een jaar ziek zijn en waarvan tijdens het eerste spoor blijkt dat ze vooralsnog niet terug kunnen komen in hun oorspronkelijke of een andere passende functie binnen je organisatie. Hoe vervelend dan ook, tijd om hulp in te schakelen en de mogelijkheden buiten de organisatie te verkennen.

Minutieus voldoen aan de regels voor tweede spoor re-integratie

Het begeleiden en zoeken naar een functie bij een andere werkgever valt onder re-integratie tweede spoor. Als werkgever heb je niet alleen verplichtingen naar je werknemer, maar ook naar de uitkerende instantie (UWV). De regels zijn vastgelegd in de Wet Verbetering Poortwachter en als werkgever moet je ervoor zorgen dat je samen de juiste en voldoende inspanningen levert om aan je verplichtingen richting het UWV te voldoen.

Re-integratie tweede spoor

Duurzame re-integratie

Vanaf de eerste spoor 2 dag tot en met de WIA-keuring zorgen wij ervoor dat je het juiste advies krijgt en dat de documentatie in orde is. Bij het spoor 2 traject bundelen we de krachten van onze experts om jou als werkgever te helpen en halen we alles uit de kast om de medewerkers te begeleiden. We houden je natuurlijk tijdens het hele tweede spoor re-integratie traject proactief op de hoogte en als werkgever hou je de regie. Onze experts zijn vraagbaak, begeleider en sparringpartner. Zij zorgen ervoor dat niet alleen het dossier klopt, maar dat de persoon achter het dossier ook echt geholpen wordt. Adequate begeleiding en dossiervorming worden gecombineerd met ‘best practises’ en verwondering. Verwondering? Ja!

Wat kan er wél?

We onderzoeken wat er nog wel mogelijk is voor een werknemer. Het is onze missie om daarbij de verwondering op te zoeken. De niet-gebaande paden te betreden, om samen met de werknemer tot ideeën en uitvoering te komen, dingen waar hij of zij zelf nooit aan gedacht zou hebben. We begeleiden de werknemer in het verrichten van inspanningen. Of het nu gaat om het onderzoeken van de drijfveren en talenten en de vertaalslag naar mogelijkheden of om het weghalen van mogelijke drempels waar iemand tegenaan loopt. We zorgen er kortom voor dat de juiste stappen gezet gaan worden. Het resultaat van ons werk… is werk!

Alles uit de kast

We doen er echt alles aan de medewerker (en daarmee ook de werkgever) te helpen. Er staan coaches klaar met diverse expertises. Denk aan een loopbaancoach of coaches die gespecialiseerd zijn in uitval door stress of burn-out. Er is een online kennis-, test- en vacatureportal, een LinkedIn-en sollicitatietraining, de mogelijkheid tot inzet van assessments en natuurlijk kunnen medewerkers rekenen op onze tomeloze support en ons netwerk. Ook het realiseren van proefplaatsingen behoort tot de mogelijkheden. Alles halen we uit de kast om de medewerker en jou als werkgever te helpen.

Re-integratie tweede spoor

Duurzame re-integratie 2e spoor

Met ons advies voldoe je als werkgever aan alle tweede spoor re-integratie verplichtingen in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter. Met de juiste documentatie is het verzuimdossier compleet. Ontzorgen noemen we dat. Mocht er onverhoopt geen plaatsing mogelijk zijn, met onze begeleiding weet je zeker dat je er alles aan hebt gedaan om op de juiste manier afscheid te kunnen nemen.

Re-integratie tweede spoor
Meer weten over re-integratie:
Contact

Meer weten over re-integratie:

Stuur ons een mailtje:
info@deherenvanwerk.nl
Of bel / WhatsApp ons:
013 211 05 61