STAP Loopbaan Training

Helaas bieden wij vanaf 2023 geen trajecten meer aan via het STAP-budget. Kijk hier voor onze reguliere loopbaanbegeleiding. Of maak een afspraak voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. Je krijgt altijd een advies van ons mee.

Ben je op zoek naar (ander) werk? En wil je weten hoe je dit het beste aanpakt? In deze STAP Loopbaan Training leer je in 8 stappen hoe je werk vindt dat bij jou past.

Of je nu starter bent of senior in je vak; ander werk moet gaan zoeken of niet blij meer bent in je werk; proactief bezig wilt zijn met je loopbaan of een carrière switch voor ogen hebt; deze training past bij jou!

Het programma gaat je inzichten geven in jouw talenten en interesses en welke beroepsrichtingen en werkomgevingen hierbij bij passen. Daarnaast krijg je handvatten en doe je ideeën op om daadwerkelijk nieuw, ander, leuker werk te vinden.

Werkwijze

Je start met een (online) intake waarin we jouw situatie verkennen, je doelen bepalen en jou het programma toelichten zodat jij aan de slag kunt.

In 4 maanden doorloop je 8 online modules over wie je bent, wat je kunt en wilt, en hoe je er komt. Met professionele testen gekoppeld aan een interactieve beroepenverkenner krijg jij frisse inzichten over jouw kwaliteiten, drijfveren, interesses en passende rollen, beroepen en sectoren.

Dit aangevuld met 9 uur (online) training en coaching waaronder een LinkedIn-training en onze unieke vacature- en kennisbank.

Zo ken je jouw mogelijkheden en kansen in werk en op de arbeidsmarkt en weet jij hoe je bereikt wat jij wilt. Kortom je doet kennis, vaardigheden en inspiratie op voor het vinden van werk of nieuwe carrière.

STAP Loopbaan Training
STAP Loopbaan Training

8 modules

Onze online portal waar jij 12 maanden toegang toe krijgt kent 8 modules die je zelfstandig met aanvullend training en coaching doorloopt. De portal staat vol met opdrachten, video’s, testen, artikelen en formats.

 1. Doe zelfonderzoek
 2. Ontdek welk werk past
 3. Verken de arbeidsmarkt
 4. Laat LinkedIn voor je werken
 5. Leer (nog beter) te netwerken
 6. Vind vacatures
 7. Solliciteer met resultaat
 8. Heb jouw ontwikkelplan

Het programma duurt maximaal 4 maanden. De studiebelasting voor het zelfstandig doorlopen van het programma  bedraagt 3 tot 5 uur per module voor theorie, opdrachten, reflectie en acties. Daarnaast heb je 9 uur (online) training en coaching met 5 individuele sessies,  deelname aan onze Open Online LinkedIn training en support op afstand.

Hieronder vertellen we je kort het inhoudelijk programma.

Programma

 1. Doe zelfonderzoek*
  Je reflecteert op jezelf, je loopbaan(keuzes), professionaliteit en ontwikkeling. Dit met een Loopbaanscan waarin persoonlijkheid, drijfveren, interesses en competenties worden gemeten.
 2. Ontdek welk werk past*
  Data uit je loopbaanscan is gekoppeld aan onze beroepenverkenner waarmee je interactief beroepen verkent die aansluiten op jouw persoonlijkheid, interesses en drijfveren. Zo creëert je een favoriete beroepenlijst.
 3. Verken de arbeidsmarkt*
  Door online onderzoek en te netwerken met mensen die werk doen in het vak, de organisatie of sector waarin je interesse hebt, en met onze vacaturebank doe je kennis op over loopbaanrichtingen en bepaal je uiteindelijk jouw focus.
 4. Laat LinkedIn voor jou werken
  Je neemt deel aan de Online Training LinkedIn waarin je leert een aantrekkelijk en technisch vindbaar profiel te creëren en optimaal LinkedIn te gebruiken om werk te vinden én door anderen te worden gevonden.
 5. Leer (nog beter) te netwerken
  Je krijgt handvatten om je netwerkenvaardigheden te ontwikkelen en je netwerk doelgericht uit te bouwen. Zo ben je zichtbaar, creëer je kansen en ontdek je ‘verborgen’ vacatures.
 6. Vind vacatures
  Je leert vacatures te vinden en te beoordelen. Om er vervolgens effectief naar te informeren bij de werkgever om te bepalen of solliciteren kansrijk is en informatie boven tafel te krijgen zodat je anderen voor bent.
 7. Solliciteer met resultaat
  Je leert een modern cv en krachtige motivatie te schrijven, effectief sollicitatiegesprekken voor te bereiden en te voeren of andere selectiemethodes te doorlopen of een arbeidsvoorwaardengesprek te voeren.
 8. Heb jouw ontwikkelplan
  Je denkt na over stappen en doelen in  je eigen ontwikkeling en schrijft je eigen plan. Je vindt er daarnaast informatie over hoe jij je competenties vergroot en het kiezen van scholing en subsidiemogelijkheden hierin.

* Individuele (online) training

Bij modules 1, 2 en 3 heb je een individuele (online) trainings-/coachsessie. Een uur face-to-face contact met je trainer. Bij je eerste sollicitatie adviseren we je op afstand.

Na afronding van de 8 modules heb nog een laatste individuele (online) sessie. Hierin evalueer het programma, je acties en inzichten tot nu toe; helpen we je met losse eindjes en bespreek je jouw vervolgstappen. Met een certificaat van deelname in ‘the pocket’ kun jij weer zelfstandig verder met het vinden van werk!

Wat wij voor jou gaan betekenen?

Het is natuurlijk altijd goed om over je eigen toekomst na te denken, maar onze loopbaantraining levert meer op dan dat.

Met wat je nu leert, is in de toekomst werk vinden een fluitje van een cent. Je weet wat jij uit werk wilt halen en wat jij als professional bijdraagt voor die werkgevers waar jij interesse in hebt. Je leert kansen te vinden op de arbeidsmarkt. Je netwerk groeit doordat je online en offline zichtbaar én vindbaar bent. Je weet een krachtig cv en pakkende motivatie op te stellen om zelfverzekerd aan tafel zitten bij werkgevers.

Wij halen alles uit de kast tijdens de training, zodat jij jouw carrière een nieuwe, frisse en vliegende (door)start kunt geven.

STAP Loopbaan Training
STAP Loopbaan Training

Mogen we aan de slag?

Aan onze deskundigheid en enthousiasme hoef je niet te twijfelen. In onze ogen draait het om de juiste klik! In een telefonisch intakegesprek kom je erachter of wij bij jou passen en of deze STAP Loopbaan Training aansluit bij jouw behoeften.

En als we je niet kunnen helpen, zeggen we dat eerlijk. Je krijgt altijd een advies van ons mee. Schroom dus niet om te bellen, whatsappen of mailen.

Even praktisch

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor deze STAP-training. Heb je nog vragen? Bel of whatsapp Elton 06 – 20 78 84 50 of laat een bericht achter en wij nemen contact op.

Voorwaarden en de wijze waarop je jouw budget aanvraagt en nog enkele praktische zaken vind je hier.

Waar je de training volgt? Grotendeels online met tussendoor gesprekken met je coach. Deze vinden online of bij ons op kantoor plaats.

De training is toegankelijk voor iedereen met minimaal 2 jaar werkervaring op minimaal MBO-niveau. Om echt alles uit de training te kunnen halen is het goed te weten dat je grotendeels zelfstandig aan de slag gaat en dus in staat moet zijn opdrachten zelfstandig uit te voeren en hierop te reflecteren.

Wij werken discreet en vertrouwelijk, de beroepsverenigingen en de AVG eisen dat ook. Maar wij noemen het gewoon ‘fatsoen’. Zo zit ook ons niet-goed-geld-terug-regeling in elkaar. Hebben wij onverhoopt ons werk niet goed gedaan dan geven wij geld terug.

STAP Loopbaan Training
Meer weten over STAP:
Contact

Meer weten over STAP:

Stuur ons een mailtje:
info@deherenvanwerk.nl
Of bel / WhatsApp ons:
013 211 05 61