Onze programma’s met STAP-budget

Helaas bieden wij vanaf 2023 geen trajecten meer aan via het STAP-budget. Kijk voor onze reguliere dienstverlening op ‘onze diensten‘. Of maak een afspraak voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. Je krijgt altijd een advies van ons mee.

Vanaf 2022 kan je gebruik maken van het STAP-budget. Hiermee ontvang je jaarlijks tot maar liefst € 1.000 subsidie voor jouw (online) scholing. STAP staat voor Stimulans Arbeidsmarkt Positie en dit budget vervangt de belasting aftrekpost ‘scholingskosten’.

Met de STAP-subsidie kun jij (nog) meer regie nemen in je ontwikkeling, loopbaan of ondernemerschap. Zo blijf je je ontwikkelen en duurzaam inzetbaar voor je werkgever of je eigen onderneming. Versterk jij gelijk je positie op de (arbeids)markt om op elk moment werk te vinden. En daar helpen wij graag bij met een van onze drie STAP-programma’s! Helemaal gratis en voor niets (of bijna, net wat jij kiest).

Onze programma’s met STAP-budget

Voor wie is het STAP-budget?

Iedere volwassene met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt kan het budget aanvragen.

 • Je bent in loondienst, ondernemer of werkeloos.
 • Je leeftijd is tussen de 18 jaar en de AOW-leeftijd.
 • Je bent (een familielid van) een burger van de EU.
 • Je bent in de afgelopen 2 jaar en 3 maanden minstens 6 maanden voor de volksverzekeringen verzekerd geweest. Eigenlijk iedereen die in Nederland is ingeschreven, is voor de volksverzekering verzekerd. Een baan of uitkering hebben is geen must.
 • In het jaar van aanvraag heb je niet eerder een STAP-budget ontvangen.
 • Je ontvangt geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen. Je kan het STAP-budget wel combineren met het Levenlang-Leren-Krediet.

Voldoe je aan deze voorwaarden? Dan kun je bij ons trainingen met STAP-budget aanvragen! Wil je meer weten over het STAP-budget kijk dan op stapuwv.nl

Welke trainingen kan je bij ons volgen met STAP?

Je kan bij ons kiezen uit een drie trainingen die ‘STAP-proof’ zijn.

 1. Loopbaan
 2. Ondernemer
 3. LinkedIn

Deze trainingen worden aangeboden in samenwerking met onze samenwerkingspartner Schoonderwoerd en zijn opgenomen in het scholingsregister van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en voldoen aan de voorwaarden van de STAP-regeling van de Rijksoverheid.

Onze STAP-trainingen zijn 'blended' 

Onze drie STAP-trainingen zijn blended. Dat is een mix van online of offline individuele training en leren en ‘doen’ via ons online portal. Jouw trainer is ook je coach, die alles uit de kast haalt om jou je doelen te laten halen en die je op afstand support.

Jouw blended STAP-training bestaat uit:

 • toegang tot ons online leerplatform
 • zelfstudie en zelfonderzoek door testen, opdrachten en artikelen
 • online of offline coaching of een online groepsbijeenkomst
Onze programma’s met STAP-budget

Zo vraag je het STAP-budget aan voor een van onze trainingen:

 1. Kies jouw STAP Training
 2. Schrijf je direct in via de diverse pagina’s STAP Loopbaan Training, STAP LinkedIn Training of STAP Ondernemers Training. Of neem contact met ons op of laat een bericht achter zodat we contact met jou kunnen opnemen
 3. Na inschrijving ontvang per mail je STAP-aanmeldingsbewijs binnen 2 werkdagen
 4. Dien je aanvraag in via het STAP-portaal van het UWV. Het eerstvolgende aanvraagtijdvak start op 2 januari 2023 om 10:00 uur.
 5. Check of je goedkeuring hebt. Binnen 4 weken ontvang je bericht van het UWV.
 6. Start je training. De startdatum is minimaal 4 weken na het indienen van je aanvraag bij UWV en maximaal 3 maanden na het aflopen van de aanvraagtermijn. Zodra wij het bericht ontvangen dat je aanvraag is goedgekeurd, zetten we jouw online leerplatform klaar zodat je op de startdatum gelijk aan de slag kunt en plannen we de eerste afspraak met je trainer.
 7. Na afronding van je training sturen we jou en het UWV een bewijs van deelname.
Persoonlijk en écht
De heren maken jouw traject persoonlijk. Ze gaan echt tot de kern om je te helpen bij jouw zoektocht. Een top combinatie!
CARMEN POLDERMAN, ROTTERDAM
Onze programma’s met STAP-budget
Onze programma’s met STAP-budget

Mogen we aan de slag?

Aan onze deskundigheid en enthousiasme hoef je niet te twijfelen. In onze ogen draait het om de juiste klik! In een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek kom je erachter of wij bij jou passen en of onze training aansluit bij jouw behoeften. Waar je de training volgt? Grotendeels online met tussendoor gesprekken met je coach. Deze vinden online of bij ons op kantoor plaats.

En als we je niet kunnen helpen, zeggen we dat eerlijk. Je krijgt altijd een advies van ons mee. Schroom dus niet om te bellen, whatsappen of mailen.

Even praktisch

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor deze STAP-training.

Naast de voorwaarden en de wijze waarop je jouw budget aanvraagt, zijn er nog enkele praktische zaken die we je willen vertellen:

 • Je kan per persoon één keer per jaar het STAP-budget aanvragen.
 • Je training moet 4 weken na je aanvraag en binnen 3 maanden na sluiting van het aanvraagtijdvak starten.
 • Kost je training meer dan € 1.000, betaal de rest zelf of vraag je werkgever voor een bijdrage.
 • Het eerstvolgende aanvraagtijdvak start op 2 januari 2023 om 10:00 uur. We raden je aan om je STAP-aanvraag in te dienen zodra het tijdvak opengaat. Het budget is per periode beperkt en op = op. Zo vergroot je je kansen. Let op: bij drukte kan er een digitale wachtrij zijn bij het STAP-portaal. Is dit het geval? Sluit je venster of browser niet af.
 • Je vraagt deze training aan via onze samenwerkingspartner Schoonderwoerd en ontvangt van hen een aanvraagbewijs.

Wij werken discreet en vertrouwelijk, de beroepsverenigingen en de AVG eisen dat ook. Maar wij noemen het gewoon ‘fatsoen’. Zo zit ook ons niet-goed-geld-terug-regeling in elkaar. Hebben wij onverhoopt ons werk niet goed gedaan dan geven wij geld terug.

We staan voor je klaar op werkdagen, in avonden en online ook in het weekend als het moet.

Onze programma’s met STAP-budget
Meer weten over STAP:
Contact

Meer weten over STAP:

Stuur ons een mailtje:
info@deherenvanwerk.nl
Of bel / WhatsApp ons:
013 211 05 61